PDA

View Full Version : foto (jpg) multi rename tool(is) vajag

sharix
01-13-08, 14:57
doma tāda - ir vesels kalns ar foto no ceļojuma, bildēts ar 3 dažādiem aparātiem, tātad arī failu nosaukumi nav vienādi ..... interesē kāds softs, kas automātiski visas tās bildes (sakopētas vienā dirā ~2000 kopā) sakārtotu pēc datuma un laika un pārsauktu visas ar vienādiem secīgiem nosaukumiem (lai pēcāk var plācenī sacept un parastam DVD iebarot)

ir kādas idejas ..... pēc iespējas vienkāršotas un ātras, ne man vajag un man tas pa telefonu būs uz "US of A" jāizstāsta ;)

thanx

StyleZ
01-13-08, 15:11
hmm, nafig tooli? :rolleyes:
2as darbiibas:
1) Views/Details, SORT BY : Date modified/created
2) [Ctrl+A], [F2], mans_jaunais_un_stiliigais_bilzhu_nosaukums.jpg, [ENTER]
:)

Tas, pienjemot, ka tev XP. Ja nepatiik tie bilzhu nosaukumi, tad http://www.snapfiles.com/get/denrenamer.html

neojanis
01-13-08, 15:12
Esmu pāris reizes piekopis šādu sistēmu:

1. Iekopēju visas bildes vienā folderī
2. Sort by Date
3. Select All (ctrl + a)
4. Rename (f2)
5. Ievadu nosaukumu "Bilde Nr." un Enter

Pēc brīža (skatoties cik daudz fočenes) viņš pirmo bildi nosauc kā "Bilde Nr..jpg", taču nākamo jau "Bilde Nr.(1).jpg" tad "Bilde Nr.(2).jpg" un tā tālāk ;)

sharix
01-13-08, 15:21
esmu putnu gripā pašlaik, tāpēc tavs pirmais padoms nelīdzēja .... viņš failus sanumurē, bet ne tā kā vajag ..... faili pēc tam ir no AUS(1) līdz AUS(2038), bet tā numerācija ir nepilnīga, jo, piemēram, AUS(1111) (kopā ar veselu kaudzi citu 1) ir starp AUS(1) un AUS(2) ..... vajag lai pirmā bilde ir 0001, nevis 1 :(

Vilx
01-13-08, 15:22
Ir tāds Namexif, kas nosauc failus, ņemot info no exif, free, meklēt internetā.

netbeast
01-13-08, 15:30
irfan view -> file -> batch conversion/rename -> pie work as: iekliksinam -> batch conversion - rename result files -> pie name pattern ievadaam patternu un ## tik daudz, cik ir bilzhu, vinjsh pats sashkjiros peec datumiem, ja nenoraadiisi saaadaak un reneimos visus.

kava
01-13-08, 15:40
Man patīk ACDSee. Ar šito var taisīt visādas izvirtības.

Tontons
01-13-08, 16:08
A sāc ar nosaukums(101).jpg
Vai arī, ja Tev ir tūkstoši bilžu, tad ieliec vienu nulli strp vieniniekiem.

StyleZ
01-13-08, 16:09
A sāc ar nosaukums(101).jpg
Vai arī, ja Tev ir tūkstoši bilžu, tad ieliec vienu nulli strp vieniniekiem.
neies kraastaa, winda uztaisiis nosaukums (101) (1).jpg

sharix
01-13-08, 16:38
skatīt 2. postu vispār, jebšu StyleZ pirmo ...... rekomendētais toolis paveica prasīto - rekomendēju

PALDIES