PDA

View Full Version : crucial ballistix = shit?

netbeast
01-06-08, 21:04
arii es te savu saapi, liidziigi kaa svikens, iz****ushu sakaraa ar crucial ballistix ramiem.
iisti nezinu, kas par meeness faazeem ir uznakushas, bet juuzeriem fllin (http://www.eoz.lv/member.php?u=2005) un Death (http://www.eoz.lv/member.php?u=805) peedeejaas dienaas ko****iski pie dieviem ir aizgaajushi kopaa 4gb ram'u. abi ir kit'i. pie tam juuzerim fllin shis jau ir otrais gadiijums, kad peekshnji aiziet pie dieviem ram sticks, es pat nebiju to kasti klokojis, taapeec no relax tika sarunaats viens taads pats RAM's vietaa uz apmainju (vai kaut kaa taa, man shis dariijums ir miglaa tiits.)

kaa izpauzhas nestraadaashana? uz evga 680i sli mammas raadaas errors 1D (init memory controller = ProdF - final, ladder and wallclock algorithms) tas ir konkreeti ar Death nesen iegaadaatajiem crucial ballistix, un tas pats bija arii ar fllin ramiem.
juuzerim fllin ar savu kit'u uz dfi p965S DARK nenotiek pat POST piikstiens, vienkaarshi paliek melns ekraans, videokarte neinicializeejas. kaavos visaadi ar to, lai saprastu, kas pie vainas, jo negribeeju ticeet, ka ram'i taa pat vienkaarshi bez kloka nobeigtos. pat ar Death, devaam vinjam otru kitu, kas kaa izraadiijaas, arii bija izbeidzies, jau daudz aatraak pasham Death, jo ar to kitu bija shausmiigs chakars, lai vinju vispaar iedarbinaatu, naacaas padsmit reizhu pa slotiem spraudeleet, lai vispaar iedarbinaatu pc ar 4gb ram, bet kad pielaidaam, tad saaka straadaat.
lai nebuutu ****ushana, ka lietotaaju maates plates ir pie vainas - viss tika testeets uz 4 (!) maates plateem:
2x DFI p965S DARK;
evga 680i sli A1;
GigaByte 965P-DQ6 rev. 2.0 (pilniigi jauna, no RMA, ja nu kaads grib ****ut, ka ir defektiivi dzelzhi)
un 2 procesoriem:
c2d e6700;
c2d q6600.
veel mazliet, konfiguraacijai, kas tika izmantots:
2xMSI GF 8800GTX;
PSU nr1 - PCP&C 1Kw;
PSU nr2 - CoolerMaster 1Kw;
cpu dzese tika izmantota box'eetais cooler's, jo prieksh plates iestarteeshanas, un windows izbaudiishanas vairaak neko nevajag.
uz visaam maates plateem ir pilniigi vienaadi rezultaati:
ar 2 gb defektiivu kitu - nepostojas;
liec vienu ram sticku - nepostojas;
maini pa slotiem - nepostojas.
iesprauzhot straadaajoshos ram'us visas plates starteejas pilniigi bez probleemaam ar abiem procesoriem.
visi esoshie ram kit'i ir pirkti pie Relax, vieniigais kit's, kas palika vesels, ja nemaldos, ir senajos laikos, par 230 ls (!) pirkts kit's, viens no pirmajiem, ko Relax vispaar tirgoja.
----edit---- :)
vai kaadam buutu ieteikumi, ko konkreetajaa situaacijaa dariit, kaa izskaidrot, kas pie vainas, vai vienkaarshi meeness taa iegriezies, ka vinji grib pashi sevi atbriivot no darba?

netbeast
01-06-08, 21:16
piemineeshu veel to, ka vinji tika testeeti visi gan uz 1.8, gan uz 2.0 un 2.1-2.2 voltiem, neshanceeja ne uz viena no settingiem. viss paareejais bija auto.
ikdienaa Death kit'us laizhu uz 2.175V, jo ir 3.3ghz cpu, vecie taa arii straadaaja pirms jauno iegaades.
fllin kaadus 3 meeneshhus gaaja 1.8v, tad uzliku uz 2.1v - gaaja, liidz vinji izdomaaja atteikties straadaat.
un meegjinaaju to, ko tu ieteici, uzstaadu settingus ar ejoshajiem un tad sprauzhu neejoshos, nepadodas.

mrlobber
01-06-08, 21:24
DDR2 sudden death... :(

aspms
01-06-08, 21:26
NU ta jau man arī jāpadalās ar daļēji slikto Ballistix pieredzi! :D

Personīgi visus kitus, ko pats esmu pircis un lietojis ir gājuši bez probzām un pat paspīdzināti ar sulīgām voltāžam! :p

Bet konkrētais Ballistix PC6400 2gb kits ari bija nācis no Relax, kas caur Svikenu nonāca manā lietošanā un pēcāk kopā ar citu hw nonāca pie lietotāja tres^ paziņas! Kas pēc pāris nedēļu lietošanas ziņo, ka viens modulis failo iekš memtesta!

batch #: CL11174.J4
part #: 72596

Cik noprotu tad šis kadrs arī ar nekādu dižo OC nenodarbojas! :p

netbeast
01-06-08, 21:31
nu neko dizhu es nedaru, shad un tad paniekojos ar Death kaarbu, tagad, piemeeram, neatceros, kaa vareeja uz vinja plates kloku uzlikt normaalu :D nepostojas nekaadiigi, bet tas taa, shad un tad ar gariem zobiem reizeem padaros... :)

Svikens
01-06-08, 21:33
NU ta jau man arī jāpadalās ar daļēji slikto Ballistix pieredzi! :D

Personīgi visus kitus, ko pats esmu pircis un lietojis ir gājuši bez probzām un pat paspīdzināti ar sulīgām voltāžam! :p

Bet konkrētais Ballistix PC5300 2gb kits ari bija nācis no Relax, kas caur Svikenu nonāca manā lietošanā un pēcāk kopā ar citu hw nonāca pie lietotāja tres^ paziņas! Kas pēc pāris nedēļu lietošanas ziņo, ka viens modulis failo iekš memtesta!

batch #: CL11174.J4
part #: 72596

Cik noprotu tad šis kadrs arī ar nekādu dižo OC nenodarbojas! :p

UI labs :D, gribēju no Relax nopirkt Tracer ramus, bet viņš vairāk netirgo!:D

aspms
01-06-08, 21:35
Eu moš taisam "group RMA" uz Ballistixiem? :p

Šis topiks tjip ir kā zīme, ka jāpārkāpj uz DDR3! :cool: :p

bornbad
01-06-08, 21:39
Mana rokās ir pabijuši daudz un dažādi DDR2 kiti, gan no Relax`a pirkti, gan no citiem! Teikšu tā: dzesēt vajag tos un būs OK. Neesmu nokāvis nevienu ram`u neskatoties uz to, ka tie ir dažādi mocīti! ;)

-JJ-
01-06-08, 21:42
arī man ir no Relax iegādāts 2GB Crucial Ballistix kits un nekādu problēmu nav bijis .. ikdienā darbojas @1152Mhz/@2,15v ar vienu 90mm ventu uz tiem..

netbeast
01-06-08, 21:42
bornbad:
jaa, un mees esam vakareejie, kas nekaa nesaprot, ne no oc ne no taa, ka tikko uzmet voltus, iestaajas cepeshkraasns.
visi kiti tika dzeseeti ar kaut ko. konkreeti:
fllin:
120mm fan uz RAM.
Death:
HR-07 saakumaa ar 80mm fan, tagad, peec veel 2gb kit'a iegaades, ar stock redeleem un OCZ XTC ram cooler.

aspms
01-06-08, 21:47
arī man ir no Relax iegādāts 2GB Crucial Ballistix kits un nekādu problēmu nav bijis .. ikdienā darbojas @1152Mhz/@2,15v ar vienu 90mm ventu uz tiem..
Salīdzīni batch., ja sakrīt, tad skaiti dienas! :p

archee
01-06-08, 21:48
pfu, pfu, pfu, - paldies dievam, mani CB PC6400 (no Relax) kiti kalpo pagaidam godam un @ 1000mhz, nekas nechakarejas pie mana setup :)
p.s. shamiem tak bija lifetime warranty?

netbeast
01-06-08, 21:53
nu varu pateikt, ka vecais kits ir gaajis @1100mhz 5-5-5-15 2T, bez probleemaam, vinjsh straadaa veeljoprojaam. bet kapeec jaunie nosvila, dievs to zin.
btw - bornbad, saliidzinaasim videejo ramu/hw patureeshanas iipashumaa ilgumu tev un parastam lietotaajam? varbuut tur pamani kaut ko iipashu, kapeec tev kaut kas kalpo labi, bet citam peec gada beidz kalpot?

-JJ-
01-06-08, 21:56
Salīdzīni batch., ja sakrīt, tad skaiti dienas! :p

domā relax būs ievilcis kaut kādu kreisu batchu ?! :D :D .. ņemot vērā tos apjomus vajadzētu sākties CB Crysis :D

netbeast
01-06-08, 22:01
Hi, hi jau domāju, ka tā teiksi! Btw neviens kam ram`us esmu tālāk pārdevis vēl sūdzējies ar nav! It īpaši tiem kam kompi pac savācu un pārliecinājos, ka tas elpo labi! ;)

bornbad, nesmej, bet tie CB, kas ir tagad pie fllin (nu jau tikai 1 modulis) ir naakushi tieshi no TEVIS (liekas, ka teici, ka naakushi no Relax) kopaa ar to pashu MSI GF 8800gtx, taa gan kalpo veel godam :D kaapeec tikai 1 modulis? jo viens jau aizgaaja pie dieviem.

Skarbais
01-06-08, 22:02
Man staav viens miris Ballistix PC-6400 kits, otrs kits staav maatenee.

Kits naacis laikam no kiwi, neesmu pat sakomuniceejis par invosiu lai kaads uztaisiitu RMA, ceru ka jamam vinsh veel ir.

Pirmais modulis nomira OCojot, driizaak jaajoties ar P965 Gigabyte plati un modulju nespeeju piecelties pie tiem plates defaultajiem 1.8V, otrais nomira arii zem OC bet peec elektriibas noraustiishanaas, kad restarteejaas kaste, bija man 3GB Crysis rezhiims, tagad nekaa :D
Abi modulji vispaar nebootojas, ari liidz post netieku.

Rami tika korekti dzeseeti un virs 2,2V netika barots.

Nedomaaju ka CB ir suudiigi RAM, vnk sakritiiba, un % kaa OC raamji vinji sheit ir loti izplatiiti taapeec logiski, ka buus vairaak tautas kam vareetu buut bijushas ar tiem probleemas.

bornbad
01-06-08, 22:04
Njā nu laikam tomēr tā krīze izstās epidēmijai līdzīga! :(

Slammer
01-06-08, 22:04
nabaidiet pirms gulētiešanas, ja?
pfu, pfu, pfu, bet pusgadu jau nav trablu

Simsons2
01-06-08, 22:43
Šausmu stāsti :D Par mirošo balistiku spokiem :D

kiwi
01-06-08, 23:02
Nu visi nemirst, bet kapec dazhi mirst isti nav skaidrs, ir vairakas teorijas - PSU "DC ripple", drive strength settings (tikai dazhas mb to var mainit, liekas ka DFI) u.c

Jebkuraa gadijumaa, silts ieteikums ir darbinat ikdienaa ar:
* <2.2V + dzese/vents
* Labs PSU
* Laba MB

Skarbais
01-06-08, 23:14
Hmm PSU...
Inchiigi ka netbeast postaa arii mineets PCP&C 1KW. Man arii ir taads, mosh toch konkreetaas konfiguraacijaas shis RAM mirst? :rolleyes:

bornbad
01-06-08, 23:24
ar BlueStorm 501W tadi gadijumi man netika pamaniti :D

Nu te jau netbeast pieminēja - cik ilgi rami pie tevis un manis vispār noturas pirms tiek pārdoti tālāk! Man ne vairāk kā mēnesi! :eek:

mrlobber
01-06-08, 23:32
Gan jau, ka ir kāds vienojošais faktors, bet to ir ļoooooti grūti "izfiltrēt"... Līdzīgi, kā savulaik bija ar UTT BH-5 (strādā, strādā un pēkšņi dead), arī OCZ pirmo EB sēriju (arī Micron čipi btw) - teorijas bija gandrīz dučiem, bet kura no tām pareiza, ej nu sazini...

Turklāt vienmēr atradās kadri, kas tipa bīdīja tekstus "man ir bijuši 10+ kiti, neviens nav miris, tātad tie, kam kaut kas ir miris, ir vai nu nuubi vai arī vienkārši stāsta pekstiņus" :p :D

Un neviens ražotājs nekad nav atzinis, ka eksistē šādas problēmas. Kā vienīgo solīti šajā virzienā var minēt OCZ pārstāvju forumos izteikto brīdinājumua, ka virs 2.4 vai cik tur vdimm Micron D9 DDR2 nāve ir garantēta un atkarīga tikai no laika, cik ilgi ar šādu voltāžu tā ir darbināta. Bet tas neizskaidro, kāpēc daudziem nomirst arī pie 2.2V vai pat vēl zemāk - līdz ar to atmiņas voltāža acīmredzami ir tikai viens no "nāvīgajiem" faktoriem...

Skarbais
01-06-08, 23:39
Mosh rozetes spriegums var buut pie vainas? Mees te paaris maajas seezham uz jauna trafinja, un kopsh tiem laikiem no rozetes naak aaraa 228-230V, nav taakaa par daudz? Un lampas maajaa biezhi izdeg.

Relax
01-06-08, 23:45
toch kautkads ballistix meneshreizhu laiks ir shonedelj, mineeshu vienu labu piemeeru, pie manis nonaca, back, tjipa nestradajosh kits, kursh ir itkaa notestets uz vairakam maatenem, un nekaa, vienkarshi neelpo. nu ko, droshibas labad ari domaju to notestet, kas zin, iebazhu to savaa kastee, un ko redzu, viss iet uz nebedu, pat saglabajot ieprieksheeja rama iestatijumus. kadas ~20 h izgriezu memtestu, viss mierigi.
var teikt tikai vienu, toch meness fazes, vai ari kautkada h/w nesaderiba.

mrlobber
01-06-08, 23:53
Mosh rozetes spriegums var buut pie vainas? Mees te paaris maajas seezham uz jauna trafinja, un kopsh tiem laikiem no rozetes naak aaraa 228-230V, nav taakaa par daudz?

Atšķirībā no lampām, normālam PSU visu šo te vajadzētu it kā mācēt "nolīdzināt"...

Skarbais
01-07-08, 00:01
Par to es ar padomaaju. Buus jaanomeera PSU voltaazhas.
Ja PSU dotu aaraa ko jociigu tad tak vajadzeeja buut arii citu HW glukiem, a taa sisteema pie paliela OC stabila un visu laiku iet slodzee.

Relax
01-07-08, 00:10
bet kuriem tieshi ir taas menjakas, dzelteniem 6400 vai melniem Traceriem 6400 vai 1066 ?

netbeast
01-07-08, 00:15
nu kaa, ballistix tachu ir dzeltenie (oranzhie?) 6400, ne? tad tiem arii, viens kits ir anniversary edition, ar taam spiidiigajaam apmaleem. pameegjinaashu riit veel pieshkjilt vinjus ar lielaakaam straavaam, mosh kas izdodas, shodien no testeeshanas man slikti palicis, varu iemest kaadu skatu no detalju kaudzes :D

Skarbais
01-07-08, 00:24
Jaa oranzhie.

Kas tad man arii ir anniversary kits, arii spiid apmales :)

netbeast iemet bildi, lai kaut vai atskirtu kaadi ir tev tie anniversary, pasham ir divu veidu. Dazhaadiem heatspreaderiem un ejoshi un neejoshi :D

A ar voltiem paprovee, ja laidi peec BIOSa noresetoshanas tad kaste vismaz ar vecaakiem CB var nepostoties, man taa gadiijaas un pie vainas bija taa defaultaa 1.8V voltaazha.

netbeast
01-07-08, 00:33
ka ajau teicu, meegjinaaju pieshkjilt liidz pat 2.2v un negaaja. peec tarakan'a ieteikuma, riit pameegjinaashu virs 2.2 uzlikt un pameegjinaat, vai ies, vai nee.

Svikens
01-07-08, 01:05
Jaa oranzhie.

Kas tad man arii ir anniversary kits, arii spiid apmales :)

netbeast iemet bildi, lai kaut vai atskirtu kaadi ir tev tie anniversary, pasham ir divu veidu. Dazhaadiem heatspreaderiem un ejoshi un neejoshi :D

Annyversary kiti ir zili!!!!!:)

uldons
01-07-08, 01:06
6400 - Oranzhi
Traceri - Melni ar gaisminaam
Anniversary - zili
Visiem ir spidigas malinas ;)

Skarbais
01-07-08, 01:09
Nu man ir Crucial Ballistix PC-6400 ar vecaakiem heatspreaderiem kuram nav to apmaliishu :)

bornbad
01-07-08, 01:24
Jap bij arī tādi!

kiwi
01-07-08, 01:42
Un neviens ražotājs nekad nav atzinis, ka eksistē šādas problēmas. Kā vienīgo solīti šajā virzienā var minēt OCZ pārstāvju forumos izteikto brīdinājumua, ka virs 2.4 vai cik tur vdimm Micron D9 DDR2 nāve ir garantēta un atkarīga tikai no laika, cik ilgi ar šādu voltāžu tā ir darbināta. Bet tas neizskaidro, kāpēc daudziem nomirst arī pie 2.2V vai pat vēl zemāk - līdz ar to atmiņas voltāža acīmredzami ir tikai viens no "nāvīgajiem" faktoriem...

Vel jau tas, ka MB medz overvoltot lidz pat 0.1V un vairaak, ko var tikai nomerit ar multimetru un to jau visi nedara :)

bornbad
01-07-08, 02:16
Vel jau tas, ka MB medz overvoltot lidz pat 0.1V un vairaak, ko var tikai nomerit ar multimetru un to jau visi nedara :)

Jap. Maximus overvolto pat vpll. Vmem tam tiek overvoltots par kaut kur 0.08v.:eek:

///MM
01-07-08, 06:55
Taisniiba, lai dabuutu 2.2 jaaliek 2.1 ! Kaut ko tadu no premium mb gaidiijis nebiju.

mrlobber
01-07-08, 09:31
Jap. Maximus overvolto pat vpll. Vmem tam tiek overvoltots par kaut kur 0.08v.:eek:

Blame Anus! :D

DeadlyShooter
01-07-08, 09:32
Mosh rozetes spriegums var buut pie vainas? Mees te paaris maajas seezham uz jauna trafinja, un kopsh tiem laikiem no rozetes naak aaraa 228-230V, nav taakaa par daudz? Un lampas maajaa biezhi izdeg.

Bet 230V jau arī būtu jānāk no rozetes.

StyleZ
01-07-08, 13:49
0.08V overvoltaazha nav tikai ASUS joks. X38-DQ6 arii standartaa dod 1,88V. Tas jau peec X38 joka saak izskatiities..

Skarbais
01-07-08, 14:12
Tas Gigabyte P35 DS4 arii overvolto? Tad sanaak ka man real Vmem ir 2.28V? :eek:

kiwi
01-07-08, 14:44
Es uz DS3 (gan p35, gan 965) meriju un bija tieshi +0.1V :)

dogMa
01-09-08, 23:52
Lasu šo topiku un smejos par to, ka man viss štokos, bet pašam ir DS4 un esmu uzlicis Vmem 2.2V :D Ceru, ka neovervolto tas dēlis.. Būs jāpačeko :rolleyes:

Skarbais
01-10-08, 23:59
Arii staav tie 2.2V un plate taada pati. Nebuutu suudiigi pameeriit reaalos voltus ko plate dod uz moduli.

Ar4a
01-11-08, 09:05
Hmm, es parasti nesperu iekš BIOS tik V, cik ražotājs rekomendē, bet meklēju min V, pie kuriem sistēma stabila un man nekādu problēmu nav ar beigtu h/w! :rolleyes:

uldons
01-11-08, 23:54
Patentee sho risinajumu un pieprasi Cruciall`am honoraru !!! :)

HX_unbanned
01-12-08, 00:35
Kukaini, tavs dižais "atklaajums" izskaidro celoni tiem, kas tiešām overkloko priekš WR vai ir mazliet patupi ( IMHO ), laižot ramus 24/7 uz >2,2v, bet ne faktu, ka te dažiem balistikas sprāga nost bez OC un vienkārši pēc "ieslēdzu un nedarbojās" shēmas ;) Bet nu, vismaz acs trapiigā, to gan noliegt nevar.

Es gan Hetaspreaderu ražotajiem ietektu meklēt alternatiivas šo apvalku stiprinašanā, jo pašreizējā sistemas vieniigā priekšrociiba ir cmukus. Neaizmirstam, ka visoptimālākā dzese ir BEZ HS vispār - tb pliks PCB ;)

Kuulais
01-12-08, 12:50
Kukaini, tavs dižais "atklaajums" izskaidro celoni tiem, kas tiešām overkloko priekš WR vai ir mazliet patupi ( IMHO ), laižot ramus 24/7 uz >2,2v, bet ne faktu, ka te dažiem balistikas sprāga nost bez OC un vienkārši pēc "ieslēdzu un nedarbojās" shēmas ;) Bet nu, vismaz acs trapiigā, to gan noliegt nevar.

Es gan Hetaspreaderu ražotajiem ietektu meklēt alternatiivas šo apvalku stiprinašanā, jo pašreizējā sistemas vieniigā priekšrociiba ir cmukus. Neaizmirstam, ka visoptimālākā dzese ir BEZ HS vispār - tb pliks PCB ;)

shitas pilniigi neko neizskaidro, varbuut kaadam ir dajeeji ar to nepaveicies, bet spraagst nost netikai shitie rami, bet citi ar, D9 chipi by defalt mirst peec ilglaiciigas slodzes zem lieliem voltiem un tas nav nekaads nosleepums, domaaju ka heatsprederim tur nu nav noteicoshaa loma :D :D

angiins
01-12-08, 14:04

Izlasot šo man radās divi jautājumi:

1) HX tu draudzējies ar fiziku?
2) Vispārīgai par D9 čipiem - tam nevajadzētu būt saistītam ar voltāžām, jo piemēram, A-Data Vitesta ražotāja prasības ir 2,2-2,3 volti. A iekšā ta sēž tie paši čipi.

HX_unbanned
01-12-08, 14:10
Atbildot uz 1. - daudz maz jā un ja tu uzsvēr to, ka gaiss nefiga nevada siltumu, tad uzliekot ventu uz rama bez HS, rezultāts buus labaks nekā uzliekot ventu uz ramiem ar HS. Vai ta ne?
Atbildot uz 2. - DDR2 standarts tiek pozicionēts uz 1,8 - 2v. Tas, ka rams rij vairāk arii rada papildus biistamiibu un iespēju viņiem nomirt. Protams, ražotājs ir gudrāks par mani un varbuut tur ir kaut kāds dizs noslēpums ...

angiins
01-12-08, 14:17
1) nēesmu fiziķis, bet ja ir labs kontakts starp čipu un dzesi, tad labāk protams ir AR dzesi. Piemērs, tad jau procim ar varētu pliku 12cm ventu uzmest un rezultāts būtu satriecošs, zinu, ka nav tas labākais piemērs, bet tas tā, lai tu saprastu :) Lilākai virsmai vieglāk atdot siltumu...

2) nezinu par to neko īpašu zinu, ka tas ir fakts. Iespējams, kkas cits tai modulī norij to strāvu nezinu. Lai kāds gudrāk šinīs lietās izskidro.

HX_unbanned
01-12-08, 14:20
Es visu saprotu, tikai es neveikli noformulējum atbildi, kas lika tev domāt, ka es nesaprotu :D Bet nu jā - par tam voltažām - lai kāds guru apgaismo ...

angiins
01-12-08, 14:24
Mna gramatika ir SUPER! :D Pats knapi izlasīju :D Nelabošu, lai paliek piemērs kā nevajag rakstīt :o

HX_unbanned
01-12-08, 14:37
1.HX, kapeec tad neviens nerazho 1000MHz+ D9 RAMus bez heatspreader?

Es teiktu, ka tā ir mazliet muļķiiba, jo 95% cilvēku, kas pirktu tādus ramus, paruupētos arii par dzesi :) Nu un tad tie 5% buutu tie neparedzētie nelaimes gadiijumi ar letālām sekām :D

HX_unbanned
01-12-08, 14:43
tas jau nav vairs stock :) Un fufelis tas noteikti nav. Tikai parādi man kādu ne-datortehnikas-pazinēju, kurš pirktu sādu te verķi ... ļoti šāubos, ka viņš iespringtu ...

HX_unbanned
01-12-08, 14:47
aaaa nu jā - mazliet pārpratu, ko tu sajā gadiijumā domāji ar HS .. :)

kasparrs
01-12-08, 15:35
Heatsink'i ir metāla, parasti, vara vai alumīnija, komponenti, kas atrodas tiešā, vai netiešā saskarē ar, šajā gadījumā, čipu virsmām, kuras ir par mazu, lai pašas spētu veikt kondukciju. Heatsink'i palielina termālo masu, tādējādi paildzinot čipu uzkaršanas laiku. Fizikāli to var saukt par kondukciju vai konvekciju, kurā notiek siltuma apmaiņa starp siltumvadošu materiālu.
Kā jau iepriekš minēts, pazūd tiešs kontakts starp Heatsink'u un čipu, un šajā gadījumā tas var būt letāli, jo ja Heatsink's ir paredzēts tiešam nevis attālinātam kontaktam no čipa, tad no tā efektivitāte nebūs praktiski nekāda.
p.s. PoK3MonsikS skaidrojums : Ja rokā ir liela, vai maza sniega pika, kura pirmā izkusīs ? Atbilde : Mazā :D

Tā ka Heatsink'iem ir liela loma RAM dzesēšanas efektivitātē.

kava
02-27-08, 13:39
Varat mani apsveikt ar iestāšanos nosprāgušo Ballistix RAMu pilciņā.

Datorā stāvēja 4x1GB (2x1GB Batch CL11181.Z6 un 2x1GB Batch CL1117L.TP).
Abi RAMi ar Batch CL1117L.TP draudzīgi atdeva galus.
Palaižot MemTest, pirmajās 10 min. erroru skaits pārsniedz 1300, viss ekrāns sarkans.

mrlobber
02-27-08, 13:44
Cik Vdimm ikdienā un uz kādas plates?

kava
02-27-08, 13:51
Cik Vdimm ikdienā un uz kādas plates?
GA-X38-DQ6 ar 2.2v

mrlobber
02-27-08, 14:00
GA-X38-DQ6 ar 2.2v

Njā, staigāji pa naža asmeni, ja godīgi... sekas diemžēl bija krišana uz nepareizo pusi :(

Turklāt, kā jau TaPaKaH pareizi piebilda, plates mēdz overvoltot (šajā ziņā izceļas tieši Asus un Gigabyte, piemēram, arī mans P5K3Deluxe overvolto RAM vismaz par 0.1V), tādēļ likt biosā voltus, kas jau ir tuvu nāvīgajai robežai, bez patiesās voltāžas izmērīšanas (parasti izdarāma pie kāda no RAM slotiem tuvajiem mosfetiem), rada tuvu simtsprocentīgas izredzes parakstīt dzelzisku nāvesspriedumu.

kava
02-27-08, 14:01
Ir +0.3v

StyleZ
02-27-08, 14:04
ar multimetru meriji? ;)

+0.4V uz tas plates ir ~2.32V real , kas ir "deadly" prieksh D9GMH

DQ6 ir +0,088V real pret BIOS'aa ielikto

mrlobber
02-27-08, 14:08
Ir +0.3v

Tb, ja 2.2 bios, tad reāli 2.5v? :eek: Nu tad no sirds apsveicu ar to, ka vismaz pagaidām divi Ballistix
tev vēl ir izdzīvojuši :D (bet tas nebūs ilgi, ja turpināsi tādā pašā stilā...)

Stylez, overvoltāža, lai gan kopumā raksturīga konkrētai plašu sērijai, tomēr bieži vien mēdz atšķirties no plates uz plati - gan bios dēļ (piemēram, Asusiem bija problēmas ar Vdroop dažos bios), gan arī, kāds PSU utt. u.t.jpr.

mrlobber
02-27-08, 14:10
lobber, uz Gigabyte platem voltazas tika palielinatas ka +0.1V / 0.2V utt .... tobish, cik saprotu, staveja +0.3V uz mem ;)

Nezināju, esmu 100% Asus/DFI lietotājs :D

kava
02-27-08, 14:31
bet ko taa plate njem par "stock" voltazu, no kuras atskaita to palielinashanu - xren vinju zin :D

Iekš Bios kā "stock" ir 1.888v.

StyleZ
02-27-08, 14:33
Iekš Bios kā "stock" ir 1.888v.

Es teicu, visas X38-DQ6 pieliek 0,0888V ar dajebkaadu BIOS'u. Zemaak nemaz nav iespeejams dabuut. Vai taa ir reaala voltaazha, hrens vinj' zin. Everests arii taadu nolasa. Es savus GMH nemaz neesmu ilgi tureejis virs 1,8 un nu saaku baidiities to dariit :p

sadidas
02-27-08, 14:36
Nezinu kā man ar real voltiem uz mem, bet asus crosshair dēlis man pigorus ar voltiem toč taisa :mad: . Biosā uzlieku da jebkādus voltus vdimm un tajā pašā laikā bios voltage monitorā vienmēr uzrāda konstantus +0,06 uz vdimm. Tas vēl nekas - turu ballistix uz 1,125 un "itkā" bioss stāsta, ka ir 1,9. Pats jautrākais ir EPP profila aktivizēšana - jābūt 2,2 vdimm, bet bios monitors uzrāda jau 2,35 :eek: - tie vairs nav +0,06 :confused: Jebkurā gadījumā pašlaik viss jau tuvu gadam griežas bez problēmām - cerams, ka līdz vasaras beigām izvilks :o
varbūt kāds no biedriem man varētu ar pirkstu iebakstīt bildītē :D , kur tieši man multimetra "+" un "-" jāliek, lai dabūtu reālo vdimm situāciju...

kava
02-27-08, 15:05
Es teicu, visas X38-DQ6 pieliek 0,0888V ar dajebkaadu BIOS'u. Zemaak nemaz nav iespeejams dabuut. Vai taa ir reaala voltaazha, hrens vinj' zin. Everests arii taadu nolasa. Es savus GMH nemaz neesmu ilgi tureejis virs 1,8 un nu saaku baidiities to dariit :p
Ir man vēlviens prikols tai X38-DQ6 - kamēr RAM voltāža nav pacelta, plate ar tiem Ballistix netiek pat līdz biosam. Līdz biosam tieku ar vienu noname RAMu, paceļu voltāžu, saglabāju un slēdzu ārā. Stutēju iekšā Ballistix un viss notiek.

mrlobber
02-27-08, 15:08
Kava, tas nav prikols, bet gan jau lēnais ceļš uz nāvi ;)

Tavi D9GMH vairs nespēj iebūtoties divkanālu režīmā ar defaulto voltāžu (vienkāršības labad pieņemsim, ka tie ir 1.9V), tādēļ arī tu novēro šādu "papildus voltāžas nepieciešamības" uzvedību. Tālāk šī uzvedība potenciāli attīstīsies tā, ka ar pamazām tev vajadzēs arvien vairāk un vairāk iebarot "papildus", kamēr šī papildbarošana reāli atkal sasniegs 2.2+ voltus un ar to arī pasākums drīz tad aizies nebūtībā :)

kava
02-27-08, 15:25
Nu ko, bēdīgs skats nākotnē!

netbeast
02-27-08, 15:34
Kava, tas nav prikols, bet gan jau lēnais ceļš uz nāvi ;)

Tavi D9GMH vairs nespēj iebūtoties divkanālu režīmā ar defaulto voltāžu (vienkāršības labad pieņemsim, ka tie ir 1.9V), tādēļ arī tu novēro šādu "papildus voltāžas nepieciešamības" uzvedību. Tālāk šī uzvedība potenciāli attīstīsies tā, ka ar pamazām tev vajadzēs arvien vairāk un vairāk iebarot "papildus", kamēr šī papildbarošana reāli atkal sasniegs 2.2+ voltus un ar to arī pasākums drīz tad aizies nebūtībā :)

ko nu staasti mulkjiibas. man jau kopsh svaiga kita iegaades nebuutojas viens crucial kits, un vinjsh veeljoprojaam straadaa, pilniigi bez probleemaam. taa pat ir ar OCZ ramiem, ka vinji reaali straadaa pie 2.0v, kas ir default dd2-800 voltaazha, jo 1.8v ir 600 mhz, ja nemaldos.

kiwi
02-27-08, 15:57
Tapec piedavaju 3 variantus:
1. Pariet uz ddr3 ;)
2. Lietot tikai ddr2 non micron
3. Micron tikai benchiem

:D

Interesanti ir ar Micron. Vecie Fatbody ddr2 nemira vispaar un tas pats izskataas ar ddr3 micron. Savukart dazhiem(dauzdziem?) micron d9gmh/gkx/gct u.c ir shii sliktaa ipashiba

mrlobber
02-27-08, 16:06
Jū, DDR3 ir spēks :D

Btw, var būt, ka ne jau RAM čipos ir problēma, bet gan tajos PCB, uz kuriem tos lika... tas arī šķietami izskaidrotu, kāpēc atsevišķu "brendu" DDR2 tomēr mira biežāk nekā citi (lai gan man, protams, nav uzticamas statistikas :) )

kiwi
02-27-08, 16:06
Veel jau vajag lai ir 100% load un daudz RAM tiktu izmantots :) Mosh kaads D2OL/WCG vai taml

netbeast
02-27-08, 16:10
neatbeast, laikam jau visi zin ka ar laiku Micron D9GMH-based atminjai paradas taa saucama volt/boot problema kuru ljoti siki aprakstija mrlobber
Lieta taada, ka taa minimala voltaza, nepiecieshama lai iebootot RAMu ari ir atkariga no matesplates. Piem, uz nVidia chipsetiem, cik zinu, tadas problemas nav ...
Jo ilgaak tu lieto RAM uz augstas voltazas, jo vairaak tam vajag minimalais Vmem lai ieboototies ... kameer tas minimalais Vmem nekljuust par bistamo - tad ir jataisa RMA

tad kaa tu izskaidrosi to, ka jau jaunam kitam ir probleemas iebuutoties ar 965p chipsetu uz dazhaadaam maateneem? tajaa pashaa laikaa, otram kitam taadu probleemu nav bijis nekad.

netbeast
02-27-08, 16:29
lol, lasi ko te raksta ;)
taa problema nav iedzimusi, taa paradas ar laiku katram kitam (pat modulim) atsevishki!

paskaidrojums:
1. kits = vecs ... tika lietots ilgi uz diezgan lielam voltazam ... no taa ir ari tas problemas. (vai nu SPD pie vainas, bet taa jau cita lieta)
2. kits = "virgin" ... vel neesot tik daudz mocits , tapeec ari nav tas volt/boot problemas

ha ha :d jaa, tikai paradokss ir taads, ka tas virgin kits nebuutojas (vinjsh kopsh iegaades briizha buutojas tikai ar overvoltage, pie tam tika pirkts neatveertaa iepakojumaa - pilniigi jauns), bet 2 gadus vecs kits buutojas bez probleemaam. varbuut tagad paskaidrosi, kapeec taa?

kiwi
02-27-08, 16:32
Ja jauns kits nebutojas uz daudzaam mb (mb ari jaunas?), tad suti uz RMA :)

netbeast
02-27-08, 16:34
kaa tas ir, kaa lietoja, vecais ir lietots 24/7, kopsh iegaades briizha uz gigabyte, dfi un evga maateem ar 2,2v aptuveni 1,5 - 2 gadus un tad tika pievienots jaunais kits uz evga maates ar 2,2v, un pielikts klaat vecajam kitam, un vinjsh jau kopsh iegaades, kaa jau mineeju, nebuutojas, a vecajam nav nekaadu proboleemu.

TritoN
02-27-08, 20:34
3. Statiskaas elektribas shoks :p

Ljoti nopietni !!! Nomirst ne uzreiz, bet leenaam un ilgaakaa laika posmaa :D

mrlobber
02-27-08, 23:37
Ljoti nopietni !!! Nomirst ne uzreiz, bet leenaam un ilgaakaa laika posmaa :D

:eek:

kiwi
02-28-08, 00:08
:eek:

Smejies vai ne, bet vispaar jau vienmeer vajag uz rokas likt zemejumu jeb grounding wrist strap kaa to sauc.

Piemeram shads:
http://helpdesk.missouristate.edu/wiki/images/4/4d/Wrist_strap.jpg

mrlobber
02-28-08, 00:28
Es nesmejos par statisko elektrību kā tādu (pašam benchojot savā laikā DDR2, pielikās roka pie heatspreadera, nošķīda dzirkstele tā uz kādiem 3-4mm vismaz, kaste uzkārās... bet RAM dzīvs vēl šobaltdien :D), bet gan satraucos par to, ka tā "nogalina ilgstošā laika periodā".

kava
03-25-08, 23:56
Lieldienu dāvana!
Beigto RAMu vietā Crucial atsūtīja jaunus:)
Vienīgi beigtajiem RAMiem čipi bija abās pusēs, jaunajiem tikai vienā pusē.
Latvijas Pasts uz UK RAMu nogādāja deviņās dienās:eek:, atpakaļ nāca ar UPS Express - 24h!

mrlobber
03-25-08, 23:59
atpakaļ nāca ar UPS Express - 24h!

Kaut kas nepiedzīvots, tiešām vari uzskatīt, ka tā tev ir patiesa Lieldienu dāvana.
P.S. Jāpāriet uz DDR3 :D

HX_unbanned
03-26-08, 09:22
nu man ari atpakalj no Crucial gaja ar UPS Express ;)
bet vienpusejie RAMi ka RMA suxx :(

Kapēc sux? Vienpusējie sliktāk dzenas mazākas siltumatdeves dēļ ? Vai arii es atkal kaut ko esmu aizmirsis...

mrlobber
03-26-08, 09:25
Vienpusējie sliktāk dzenas mazākas siltumatdeves dēļ ?

Tu pats saproti, ko kārtējo reizi pateici???

HX_unbanned
03-26-08, 09:28
Nu itkā jā. Ja čipi ir tikai no vienas puses, tad tikai no tās puses siltums izplatiisies ( neskaitot pašu PCB ). Vai ta ne?

Un tadēļ jau es jautaju, ka es nezinu šo iemeslu :p

HX_unbanned
03-26-08, 09:31
:eek::D (headbang)
Nu ja, skaidrs. Loģika un atmiņa atkal bija aizgājusi ciet.

tres^
08-08-08, 18:20
Kāds var man pastāstīt, kā tiek veikts RMA uz šitiem ballistikiem?
Pirku ēbajā, invoiss nekāds nav, pliki moduļi.
Viens tikko nobeidzās, neiet ne uz vienu no 2 mātēm, kas man ir rīcībā (blood iron un vecais gigabyte 965p).

aspms
08-08-08, 18:41
Kāds var man pastāstīt, kā tiek veikts RMA uz šitiem ballistikiem?
Pirku ēbajā, invoiss nekāds nav, pliki moduļi.
Viens tikko nobeidzās, neiet ne uz vienu no 2 mātēm, kas man ir rīcībā (blood iron un vecais gigabyte 965p).
Nevajadzēs tev invoice- vienkārši aizpildi RMA pietiekumu: http://www.crucial.com/eu/support/contact.aspx?Form=CONTACT_WARRANTY_RETURN

Un gaidi kad ar tevi sazināsies caur meilu un atmetīs RMA numuru! ;)

tres^
08-09-08, 12:54
A vēlams sūtīt laikam pārī ar veselo, ne? Citādi atnāks vietā viens ar jaunajiem čipiem un būs dīvains pārītis. :confused:

aspms
08-09-08, 13:01
ja tev tie moduļi ir pirkti kā kits tad jāsūta būs abi moduļi! ;)

tres^
08-10-08, 13:40
Nē nu, labrīt! Mistika kaut kāda - šodien mēģināju vēlreiz palaist to jokaino moduli un guess what?
1. piegājiens - atbilstošajā dc slotā - no boot.
2. piegājiens - nākamajā sc slotā - iet!
3. piegājiens - atpakaļ dc slotā - iet - wtf?!

Nu kas par bs?

netbeast
08-10-08, 16:31
ai, ar vinjiem ir shitaadi gljuki. ar straavaam nespeeleejies? zinu, ka man arii biezhi ar CB ir bijis shitaa, rausti un njemies, un neshancee, un tad peekshnji peec magjiska statiskas straavas, vai kakja aposhnjaashanas, peekshnji aiziet... protams, tie bija epiteti par to mistiku, kas tur notiek.

tres^
08-11-08, 11:12
Protams, šodien man kompis vairs neceļās ar to sūda moduli iekšā! :mad:

Kashelz
08-11-08, 12:47
probleema taada ka vajag saakuma voltus lielaakus un viss ies, vai arii vajag ieshuut citu spd, no citiem ramiem, ari varetu stradaat ar zemajiem voltiem. Un, ja chakareejas, tad nokauj to ramu pavisam un droshu sirdi suuti uz rma, nokauj abus moduljus ;)

tres^
08-11-08, 12:54
Problēma jau tāda, ka iepriekš viss gāja tā kā ir tagad. Tikai pirms pāris dienām parādījās visas nelaimes. Un jā, stulbi, ka ir tā, ka nevis vienkārši neiet, bet šād tad iet un citreiz neiet. bē

Kashelz
08-11-08, 13:03
Problēma jau tāda, ka iepriekš viss gāja tā kā ir tagad. Tikai pirms pāris dienām parādījās visas nelaimes. Un jā, stulbi, ka ir tā, ka nevis vienkārši neiet, bet šād tad iet un citreiz neiet. bē
Droshi ka ikdienaa ramu baroji ar paaraak lielu spriegumu un rami degradeejaas, tur taa saals kapec arii saakaas probleemas, Micron chipi droshi :) Ja softa redzi 2.1 vai 2.2v tas nenoziimee ka taa arii ir, 24/7 cik atceros droshi ir 2.2 max realie volti, ar 2.3v jau sakas probleemas un atraak vai velak nomirst, vispar jau saka ka Micron D9GMG mirst visi, tik atkarigs atraak vai veelaak :D

Kasparz
08-11-08, 13:22
D9GMH visi nemirst, ir cita problēma kādēļ mirst. Tām atmiņām ir JEDEC stabula lai varētu boototies at stock, tādēļ nav vajadzības šūt citu SPD.

tres^
08-11-08, 13:39
nu tā kā man kompis labu laiku stāv at stock, tad baroti tika ar 2v un +- biosa health sadaļā voltāža rādījās ap to. Klokojot arī nekad netika pārkāpti 2.2, kas cik saprotu ir standarta voltāža šiem ramiem.

Kashelz
08-11-08, 13:45
Nu veciit, ir razjotaaji ar D9GMH kas peredzejis lietot 2.3 vai pat 2.4v un pec tam visu laiku maina tos pa garantiju ja taa lieto :D :D :D

Kasparz
08-11-08, 15:14
Tu to man stāsti? :D:D:D

Kashelz
08-11-08, 15:29
Tu to man stāsti? :D:D:D

Da nee, taa pat, prikaljii, ka tie chipi tik daudz shpani ilgstoshi netur, bet kad kitus izladia tirguu visi domaaja ka tur :p :D

Kasparz
08-11-08, 15:39
Da nee, prikaļi, problēma nav atmiņā.

tres^
08-13-08, 11:55
Nāāāāāissss!
Tagad pāris dienas vēlāk neceļās arī otrs modulis! God bless D9GMH!
Tagad man vaig kādu lētu un labu RAM, kamēr šitie ies cauri RMA procesam..

mrlobber
08-13-08, 11:59
TaPaKaH aktīvi tirgo lētus un labus jaunus... D9GMH :D

tres^
08-13-08, 12:13
Moš tie ir jaunie micron D9 čipi, nevis šie - vecie labie? :D

mrlobber
08-13-08, 12:16
Nez, uzmanīgi jāskatās ailītēs, ko TaPaKaH sauc par "produktkods" un "specifikacija" :D

Relax
08-13-08, 12:31
Nāāāāāissss!
Tagad pāris dienas vēlāk neceļās arī otrs modulis! God bless D9GMH!
Tagad man vaig kādu lētu un labu RAM, kamēr šitie ies cauri RMA procesam..

RAM DDR2 2x1Gb AMPX Extreme PC2-6400, NEW cena 20 Ls par kitu

tres^
08-13-08, 12:34
Ir zināms OC potenciāls šim kitam?
edit: ah, šie ir tie wintec rami, kas laikam gāja ap 940mhz. Gribētos gan virs 1000+.

Relax
08-13-08, 12:47
tjipa kautkaa taa. par to virs 1000+ nezinu, jo pats neesmu tos kurinajis, nav laika.

StyleZ
08-13-08, 12:59
Ir zināms OC potenciāls šim kitam?
edit: ah, šie ir tie wintec rami, kas laikam gāja ap 940mhz. Gribētos gan virs 1000+.
tad buus jaanjem GMH :D

tres^
08-13-08, 16:32
Ok, kā jūs esat sūtījuši savus ballistikus uz RMA? Kā sapakotus? Mani biedē šis: "Please return your item in its original packaging..". Apdrošināšana arī obligāti vajadzīga?
Btw, saņēmu RMA nummuru pāris stundu laikā. :D

tres^
08-13-08, 16:35
Doh, tas sen jau kā ir izmests laukā. Za to man ir citas plastikāta ram kārbiņas.. :D

tres^
08-21-08, 13:46
Dabūju atpakaļ ballistikus, no uk šie atnāca 24h laikā, turpām gan gāja nedēļu. :D Protams, 8FE5 - cik no šiem var parasti izspiest?

StyleZ
08-21-08, 16:15
tie ir tjipa vienpuseejie, NE-GMH?

Tominjsh
08-21-08, 16:16
ja jaunie rami slikti, tad tu suuti atpakalj - I duu not niiid ziiiz krapiiii memoriiiiis, send miiii sam guuud memoriiis for overkloking :D :D :D

kasparrs
11-01-08, 00:29
Tātad, vakar sāka restartēties sistēma, palaidu katram modulim atsevišķi memtest, un konstatēju, ka viens modulis pie dajebkādas freq. un vdimm neiziet test bez erroriem. Vopšim mēģināšu šito lietu :
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=205009
Tāpat nav ko zaudēt, tā ka jāiegrūž būs vien saldētavā, cerams aizies :D
Btw, te kāds ir mēģinājis saldēt savus RAMus, lai atdzīvinātu? :D

Kasparz
11-01-08, 00:32
Nomest no 20. stāva?

mrlobber
11-01-08, 00:35
can't believe this :D

kasparrs
11-01-08, 00:36
Tas "Ghetto" veids ir Top Secret, vai, tomēr, vari atklāt?

Engineer
11-01-08, 09:32
šī te kaite piemetas visiem Ballistix D9 ramiem bez izņēmuma vai arī tikai ja ikdienā tos baro ar lieliem voltiem?

kasparrs
11-01-08, 16:26
bik pacept

:D Ir dzirdēts, ka sprāgušus phoņus iemetot krāsnīs un pēc tādas terapijas jamie strādājot :D

Engineer
11-01-08, 16:34
viss ari atkarigs no PCB. Ballistix, kuriem ir 6-layer PCB, pietiks at 2.2V+ uz 8-12 meneshiem lai dabut to voltboot problemu.
Ar 8-layer zinu gadijumus kad cilveki baroja 2.3V un viss bija ok.

tad barojot līdz 2.0V visam vajadzētu būt ok jebkurā gadījumā?

tres^
11-02-08, 12:16
Nevar būt pārliecināts, mani galvenokārt stāvēja uz 2V darbības laikā, bet pekas atmeta vienalga. Jaunie ballistix šķiet nemirst tā, un ja nav vajadzība pēc 1200+, tad ir labu labie.