PDA

View Full Version : SPD pazudis???

Svikens
01-05-08, 20:44
Nu ta beidzot arī man ir sāpe piemetusies ar H/W.

Jaunā mātene niķojas ar maniem Crucial Ballistix ramiem:(

Startējot datoru metas paziņojums:

SPD missing byte 23 or 25

KO ES IZPROVĒJU:
saliku ram timingus ar roku
BIOS update
goglē neko daudz neatradu, atradu tik to infu ko tas katrs byts nozīmē, bet neko nesapratu:( Ā un CPU-Z vispār nespēj uzrādīt ram frekvenci un timingus.

Windovsu var ielādēt paejot garām eroram ar F1 ignorējot viņu, tik palaikam kāds zillodziņš uzmetas:mad:

mātene ASUS M3A32-MVP
rami Crucial Ballistix 5300

IR IDEJAS KĀ TO SPD ĀRSTĒT?

Lapelis
01-05-08, 20:48
ieshuut custom SPD (ja tas vispar ir izdarams) ?

mrlobber
01-05-08, 21:00
... vai arī iedot kādam labam foruma biedram, lai tas to izdara :)

Svikens
01-05-08, 21:41
OHO, nu tas vis ir uz Phenomen.
Ar vienu RAM tas pats, bet kā ta var pazust jau uz vecā dēļa viss bija OK.
Un kas tas SPD ir un ko viņš īsti ēdd?

Jā windovsā es tieku, bez broblēmām, vienkārši katru reizi startējot jāsaka: "jā jā es zinu ka SPD ir pazudis".

bornbad
01-05-08, 22:17
nu SPD ir RAM bioss nosacīti sakot! :)

Svikens
01-05-08, 23:57
Oh m g, OK kurš tad ir ar mieru tad tur iestūķēt to SPD, parādā nepalikšu, pats nejēdzu. Es ir Pļavnieku galā!

kiwi
01-06-08, 00:07
Savulk uz Dothan medza pazust SPD, ja kopa atverts bija clockgen + cpuz un tas visa tika klokots un kaut kaa nokrashojas/nepareizi aiztaisijas :)

Jaa, vajag pasham ieshut SPD ar SPDtool tikai, kas par chipiem zini? Jo 5300 var but arii ne D9GMH/GKX, lai gan crucial moduljiem tie var but tipa value D9GCT vai kaut kadi tadi

Visadus SPD var dabuut OCX forumaa :)

Svikens
01-06-08, 00:33
OK paldies pačekošu, nu vajadzētu būt D9GMH jo tie ir Anniversary. bet nu jāpaskatās.

kiwi
01-06-08, 01:09
Ah, nu anniversary jau ir hand picked D9GMH :)

Svikens
01-06-08, 12:05
Emmm vai kāds kas jau ir reģistrējies OCX var šeit iemest Ballistix Anniyversary SPD. Nevelk speciāli reģistrēties OCX lai varētu novilkt failu kas ir atachmenta:(

http://www.ocxtreme.org/forumenus/showpost.php?p=10587&postcount=41

Un vēl atradu intresantu pamācību, apraksts par katru SPD byte http://www.xoxideforums.com/ram/72278-ddr2-dimm-spd-definitions.html

Svikens
01-06-08, 12:13
Ok ,jau reģistrējos:D

Svikens
01-06-08, 12:27
Ja man ir 1 GB tad šiten tas ir jauzrāda, kapēc nolasot moduli viņš tur nerādas 1GB?

mrlobber
01-06-08, 12:35
Ja man ir 1 GB tad šiten tas ir jauzrāda, kapēc nolasot moduli viņš tur nerādas 1GB?

Tas ir tas modulis ar "beigto" SPD?

Svikens
01-06-08, 12:40
Tas ir tas modulis ar "beigto" SPD?

Jā, a kas? Nu startējot PC rāda ka pazudis tikai 23 vai 25 byts

šis:

Byte 23
SDRAM Min Clock Cycle at CLX-1
This is referred to the speed (or frequency) the DRAM can run at when the Cas Latency is reduced by 1 clock. This data can be looked up from the datasheet of the DRAM. This is usually listed at the first page of the data sheet where it mentioned highest frequency it can run at a certain Cas latency setting.

vai nu šis:

Byte 25
SDRAM Min Clock Cycle at CLX-2
This is referred to the speed the DRAM can run at when the Cas Latency is forced to reduce by two notches. This data can be looked up from the datasheet of the DRAM. This is usually listed at the first page of the data sheet where it mentioned the frequency it can run at a certain Cas latency setting.
3.75 ns (533Mhz): 3Dh
5.0 ns (400Mhz): 50h
Undefined: 00h

Svikens
01-06-08, 12:46
Nu es tā arī sapratu, mani tik mulsināja ka Tarakāns teica lai norāda moduļa izmēru, bet nekur tādu opciju neredzu :confused:

Svikens
01-06-08, 16:41
Nu paldies PUIKAS :D, vainīgs bija 25 byts:) caur to SPD tooli iešuvu atmiņā vajadzīgos MHz un nu viss ir OK.

Atmiņas parametros bija nojucis kādi ir minimālie MHz uz kādiem atmiņas strādā (200)