PDA

View Full Version : Par RAID1

aikoN
01-05-08, 00:45
Esmu nobriedis taisīt RAID1! Vismaz sirds mierīgāka, bez maz vai kā KASKO automašīnai :D
Bet vai ar mātes plates integrēto kontrolieri būs ok? Ja atstiepjas mātene, datus pēc tam no cietajiem diskiem nolasīt varēs? Kā tur īsti ir? Varbūt vispār izvēlēties PCI raid kontrolieri? Kādās cenās ir tie "sakarīgie"?
Un vēl jautājums- kādi diski vislabāk strādās raid1? It kā WD piedāvā sēriju, kas paredēta raidam, ir kādas atsauksmes? Un vai NCQ fīčai raidā ir nozīme ātrdarbībā?
Un vēl- kādas ietilpības HDD šobrīd ir vislabākā price/performance un kurš ražotājs piedāvā visligāko garantiju? :confused:
Paldies par atbildēm!

StyleZ
01-05-08, 01:16
Esmu nobriedis taisīt RAID1! Vismaz sirds mierīgāka, bez maz vai kā KASKO automašīnai :D
Bet vai ar mātes plates integrēto kontrolieri būs ok?
Jaa, tam nebuus ne vainas!

Ja atstiepjas mātene, datus pēc tam no cietajiem diskiem nolasīt varēs? Kā tur īsti ir?
Tam jau arii tas RAID1 ir domaats, lai viena diska nobrukshanas gadiijumaa, no otra izrautu datus, taa kaa diezgan logjiski, ka nekas nekur nepazudiis :)

Varbūt vispār izvēlēties PCI raid kontrolieri? Kādās cenās ir tie "sakarīgie"?
Varbuut arii nee, vismaz maajas lietotaajam noteikti nee. Nopirksi pa 15Ls, jeegas nekaadas un "sakarīgie" jau naak 200+ Ls

Un vēl jautājums- kādi diski vislabāk strādās raid1? It kā WD piedāvā sēriju, kas paredēta raidam, ir kādas atsauksmes?
Teorijaa jau smukaak tie WD RE un SEAGATE NEARLINE straadaas, bet dziivee atkal tas aatruma pieaugums nebuus iisti manaams, varbuut tik droshiiba mazliet.

Un vai NCQ fīčai raidā ir nozīme ātrdarbībā?
Arii praktiski nekaada

Un vēl- kādas ietilpības HDD šobrīd ir vislabākā price/performance un kurš ražotājs piedāvā visligāko garantiju? :confused:
Seagate ir laba garantija un kvalitaate kaa taada, vieniigi arii cena ir attieciiga, tagad jau arii WD un SAMSUNG'iem laikam nav to vainu tik daudz, kaa bija agraak, taa kaa to jaaizlemj pasham vai jaameklee netaa kaadi testu rezultaati

Paldies par atbildēm!
Luudzu, vienmeer laipni :p

aikoN
01-05-08, 01:29
Tam jau arii tas RAID1 ir domaats, lai viena diska nobrukshanas gadiijumaa, no otra izrautu datus, taa kaa diezgan logjiski, ka nekas nekur nepazudiis :)

Par disku nobrukšanu viss ir skaidrs! Es jautaaju par paša kontroliera miršanu- respektīvi- mātes plati! Ja šamā atdod galus, es nomainu pret citu, sajūdzu atkal raid1 un viss ir kedā? :)

StyleZ
01-05-08, 01:45
jap

deff_ins
01-05-08, 11:34
tikai atceries, ja dati tiks vienk. izdzeesti vai tml. tad raid1 nepaliidzees, jo ari uz otra hdd to nebuus :D tam vajadziigs veel backups, a raid1 nav iisti backups.

aikoN
01-05-08, 15:14
tikai atceries, ja dati tiks vienk. izdzeesti vai tml. tad raid1 nepaliidzees, jo ari uz otra hdd to nebuus :D tam vajadziigs veel backups, a raid1 nav iisti backups.
Tas arī ir pats par sevi saprotams ;)

Interesanta lieta ir Intel Matrix RAID, jaapadomaa.. :)

Baigais Janka
01-07-08, 09:33
Nu, es ieteiktu ņemt, tā sacīt, raid edition diskus. Bija problēmas ar raid1 un parastajiem diskiem, kad viens disks bišķi čakarēties sāka. Droši vien rakstot iekšā par ilgu kontrolierim neatbildēja vai kas... Bet nu maita arī nevis vienkārsi meta masīvam disku nost, bet zilos logus taisīja. Zem win, protams. Kontrolieris gan ar no lētā gala bija, varbūt ar būtiski... Tas tā - tikai pārdomām :)

TritoN
01-07-08, 12:15
Meedz arii abi diski nospraagt vienlaiciigi :D Visas leetaas kontras meedz pie viena diska spraagsanas nochakareet arii veselo disku :D

P.S. ADAPTEC kontras rullee :D cena gan :eek:

gomez
01-07-08, 12:48
Meedz arii abi diski nospraagt vienlaiciigi :D Visas leetaas kontras meedz pie viena diska spraagsanas nochakareet arii veselo disku :D

Tad jau nav nekāda jēga vispār to raid1 taisīt ja vienam diskam nosprāgstot tiek sabeigts arī otrs.

TritoN
01-07-08, 13:19
Medz taa gadiities uz softraidiem , uz hardware raidiem tas nenotiek !

P.S. Mans lieto hardware raid karti :D

mrlobber
01-07-08, 13:31
Triton, softraid =? jebkuras mūsdienu pamatplates "iebūvētais RAID" (tipa visi Intel ICH7..8..9..R etc)

P.S. Kādu RAID karti pats lieto? :D

gomez
01-07-08, 13:53
Kādi tad būtu ieteicamie hardware kontrolieri no lētākajiem ražotājiem un modeļiem kas ļauj izveidot raid1?

TritoN
01-07-08, 14:06
Par letajiem kontrolieriem :D neviss kas spiid ir zelts , vai arii no pasha pieredzes : Skopais maksaa divreiz :p

P.S. Lietoju Adaptec SAS 4porti ASR-3405

Kashelz
01-07-08, 17:29
Par letajiem kontrolieriem :D neviss kas spiid ir zelts , vai arii no pasha pieredzes : Skopais maksaa divreiz :p

P.S. Lietoju Adaptec SAS 4porti ASR-3405

Nerausti, ka nenotruukst :p :D Un ne jau divreiz, bet gan 3 - 4 reiz!