View Full Version : kam te bija wd2500ks?
HDD spec
Operating: 5° C to 55° C
Non-operating: -40° C to 65° C
Cik jums ir temperatura shitam diskam? Man vinja ir virs 60C. Varetu buut sensors beigts? Disks stav uz galda, nekaadaa case. Pieliku ventilatoru, temp pacelas par 1C lol
Man vinja ir virs 60C. Varetu buut sensors beigts? Disks stav uz galda, nekaadaa case. Pieliku ventilatoru, temp pacelas par 1C lol
Man liekas, diagnoze skaidra, pats pateici :)
vakar kameer seedeeju pie R@imiz@, tikmeer Tontons arii uzradaas un chiiksteeja par taadu pat probleemu ..... man pasham arii ir 2500KS, bet iegaadaac pirms apmeeram 1/2 gada - temp augstaak par 35C (un taa pati bija kad kraameeju datus pa 2 diskiem) neesmu redzeejis .... papildus dzeses arii nekaadas nav ...... R@imiz@ arii atsaucaas uz manis mineeto C .....
izskataas ka gljuks partijaa traapijies
Strano... Divi karseeji.. mans KS ipashi 40 gradus neparsniedz. Un atrodas tas barinaa ar 2 Raptoriem. Dzesee to viens 80mm cooleris @1000 rpm, pie tam gaisu nem no keisa iekshas.
Tev testerim temp meerishans iespeeja ir? Pameeri cik ta dziivee tas karsts. Ja kas Kiwi un Tontonam Diski no viena iepirkuma.
Pakonsulteejos ar TritoN shis teica ka HDD principaa karstumu taisa Gultni... ir tad jau sanaak 2 varianti vai softisks gluks, vai arii Gultnu defekts kaa rezultaataa HDD karst. Tev Disks uz galda kaa staav? Ar mikreneem uz leju? un gaisu tu kur puut virsuu?
Man tās augstās temperatūras rāda tik ar softiem, pieliekot roku klāt - normāli.
Vienlīdz silti ar Samsungiem.
Roku liku klāt HDD sāniem.
Znacit Gluks... Jo es domaat ja tas tieshaam buutu 60 graadi tur viss buutu karsts... un tavi samsungi arii saaktu vaariities.. vismaz 1 no tiem kas tuvaak WD... Var jau meeginaat pa garantiju suutiit, bet nezinu vai izies...
A pameeginiet dazaadus softus.. visos raada tik lielu temp?
Everrest un HDtune rāda vienādi.
Speedfans nokar Windu, tāpēc nezinu.
Disks tagad staav tanii stiprinaajumaa no compucase
Nu pieliekot roku klaat nav karsts, vismaz no arpuses ne.
Instigater
04-12-06, 12:22
da cietnim firmwari vajag apdeitot un tad teoreetiski vareetu viss nostaaties vietaas
The temperatures reported by all SMART monitoring software is incorrect for the WD2500KS due to a firmware bug. The drive is not defective but the temperatures that the revision of the drive you have bought report to software are incorrect. We are working on a solution.
Viss skaidrs, tikai firmware nekur nav :)
Pirmais visdrosaakais veids kaa disku uz vinsauli aizsuutiit :p Kaada hesa peec graabstiities gar FW , ja probleema nav FW , bet tajos gljukainajos softos kuri nesuportee svaigaako firmvaari !
P.S. Nu nevar grapstiities gar diska FW , tapeec nekur arii nedabuusi :p
Vieniigaa pieja ir man un vel daziem dzekiem RIX :D
ok, vai ir kads softs, kas supportee jaunaako FW? :)
Nu taa ir, FW nekur nedabuut :D
Jaa ir taads zofts , saucas UNINSTAL :p Jo mazaak zini , jo ilgaak dziivo :D
Kaa jau teica ieprieks meram ar termodeveju un multimetru :D Un nechakarejam smadzenes sev un citiem :D
var jau paskatiit, ko wd forumaa raksta par sho teemu... :rolleyes: http://websupport.wdc.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=4003&SearchTerms=wd2500ks,temperature
visbiezhaak mineets: firmware bugs + ka uzraadiitaas temperatuuras ir par ~20-30° lielaakas kaa vajdzeetu buut...
triton - vai cietņiem vispār vajag updatot firmwari? vai ir bijuši gadījumi kad tas ir ieteicams vai pat obligāti? tb kaut kādai partijai glukainas fw vai tml... vienmēr jau ar tādām lietām saka: ja viss strādā OK - neaiztiec.
vai kaut kādus performances ieguvumus jaunāka firmware var dot?
man 3 gab 2500ks - nav prob ;)
Ja to atziist pats WD , tad var gadiities ka izliek FW updati :) Parasti 'mirstigajiem' FW nav pieejams :D Un ja arii nonaak nagos 7x japadomaa vai sho failu palaist !
Performanci FW nedod , tas vairaak atkariigs vai konkreetam diskam ir akustiskais menedzments , jo no taa arii ir atkariiga performance :D
Jāsaka gan, ka SCSI/FC diskiem firmware updeiti ir ierasta lieta un nevienam no tiem no tā nekas slikts vēl nav noticies :)
Tas nav domaats parastiem useriem un nav tas tik vienkaarshi kaa izskataas :p Te ir taapati buutiba kaa ar BIOS , nu ja tev viss straadaa , kaada hesa peec graabstiities gar vina parshusanu ? Loti liela iespeja iepuust neto ko vajag bios'aa , bet diskam FW kljudaini iepuust ir 100 x vienkaarsaak :D
Serveru ražotāji gan spiež uz to, lai visam tiktu izmantotas pēdējās firmwares. Man ir bijis tā, ka RAID kontroliers paziņo, ka ar konkrētu disku tas nestrādās, jo tam firmware ir par vecu (un acīmredzot satur kautkādu zināmu bugu, kas var traucēt).
josi, sheit neiet runa par serveriem :D :D :D
DeadmaroZ-TLOTL
04-13-06, 17:44
Labi lai netaisiitu jaunu topiku!
Ir viens HDD kursh itkaa shancee normaali , kameer viens uz shleifes var nolasiit t un SMART ka saliek ar kadu citu HDD kopaa taa kranti , kaa grib nolasiit SMART vai t taa nokaraas , kaadas idejas par shito?
Vai konkrētāk nevar - kāds HDD tieši?
josi, sheit neiet runa par serveriem :D :D :D
Kāda starpība - fakts, ka HDD firmware var būt bugaina, ir un paliek, tikai atšķirība tā, ka serveru ražotāji pievērš tam daudz lielāku uzmanību.
DeadmaroZ-TLOTL
04-15-06, 10:45
Vai konkrētāk nevar - kāds HDD tieši?
Kāda starpība - fakts, ka HDD firmware var būt bugaina, ir un paliek, tikai atšķirība tā, ka serveru ražotāji pievērš tam daudz lielāku uzmanību.
kautkaads mazais maxtors kautkadi 20Gb
Varbūt šis (http://h18000.www1.hp.com/support/files/proworkstation/us/download/9255.html) firmwares updeits priekš Maxtor diskiem tev palīdzēs.
DeadmaroZ-TLOTL
04-15-06, 22:33
OK buus japapeeta
Šeit (http://sluzhebka.com/fw_update/fw.html) ir vēl kaudze ar HDD FW updeitiem savākta, bet kā jau TritoN teica - visi updeiti uz paša atbildību :)
hehe - es nebiju pievērsis umanību - tikai krāmējoties gar monitoringa tool'iem pamanīju :)
http://www.eoz.lv/forum/attachment.php?attachmentid=307&stc=1&d=1146110167
un jūs pamanījāt???
tie ir 4x wd2500ks hdd - 3 iepirkti kaut kad ziemā - 1 nesen - visi pie sil3114... bet man liekas ka uz nv tas pats.... cietņi reāli ir knapi silti. blakus jamiem attiecīgi ide maxtors un sata seagate.
Man tikai viens jautajums- kadelj parsuut FW ir tik biistami- visi saka biistami, a kadelj? Tikai nesakiet, ka tas ir bistami, jo pectam hdd var neiet- man interese- kadelj neies, ko es varu nepareizi izdarit utt... Vienkarsi sita lietinja man nav skaidra- senak ari mobo biosus parsuut bija bistami... :D
Vakar dabuuju WD2500KS. Gan everests , gan speedfans raada 50-52C. Pieliekot roku, liekas tikpat karsts kaa maxtors, kam raada ~42C.
wd2500ks 24/7 online temp ne vairak par 42 graadiem
Man arī ir 2 WD2500KS, kas saslēgti RAIDā, un kurus no apakšas silda viens 300 Gb Maxtors. Augšējam diskam temp nekāpj augstāk par 43 grādiem. Apakšējam ir par kādiem 3-4 grādiem zemāka. Tiesa gan, priekšā esmu pielicis 12 cm fan.
Man arī ir 2 WD2500KS, kas saslēgti RAIDā, un kurus no apakšas silda viens 300 Gb Maxtors. Augšējam diskam temp nekāpj augstāk par 43 grādiem. Apakšējam ir par kādiem 3-4 grādiem zemāka. Tiesa gan, priekšā esmu pielicis 12 cm fan.
kursh toolis speej nolasiit raid'aa sasleegtu disku temperatuuras?
man WD2500KS staav uz 30°C :)
Tas bij vēl tad, kad RAIDs nebija. Tādu tūli es arī gribētu zināt:)
nav tāda softwariska toola ;)
Man bija tā pati probza, kas Deadam. Domājams tas ir atkarīgs no nepareizas saslēgšanas ar kabeli master/slave un pina nepareizu nostādīšanu. Kgan es liku uz cable select abus IDE devaisus> vienalga nelīdzēja. Gadījās, ka redz tikai vienu disku. Ja redz abus diskus, tad katrā no viņiem unreal zems ātrums vai not responding. Tālāk man apriebās pētīt, bet gribētu tomēr noskaidrot kas par problēmu.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.