View Full Version : Nepiecieshams zinoshu cilveeku padoms...
man ir procesors AMD Athlon64 3200+ E6 un uz vinja dzese ir nexus AOP 6400. Tatad mans jautaajums ir taads cik uz procesora var droshi likt virsuu core spriegumu, un cik daudz ar sho dzesi vinju var dziit augshaa bez iipasha riska. Pagaidam augstakais meginatais core spriegums ir 1,72 V pe kura tika panaakts 2,74 GHZ. Un cik veel vareetu aptuveni panaakt daudz procesora takts frekvencee ja spriegumu palielina veel mazliet ???
Ja tas ir pēc 90 nm tehnoloģijas (vinijs, venice, sandiego), tad max 1,65, ja 130 (clawhammer), tad 1,75! Šitiem labāk sekot, jo palielinot virs ieteicamā jēgas nav, tikai vairāk karst! (Lielākajā daļā gadījumu)
90nm AMD procesoriem augstāk par 1.65V uz gaisa ikdienā noteikti neieteiktu, pats droši vien apstātos pie 1.6.
90nm AMD procesoriem augstāk par 1.65V uz gaisa ikdienā noteikti neieteiktu, pats droši vien apstātos pie 1.6.
pie 1.65 v augstaak par 2,57 GHz augstaak vienkaarshi netiek...
(mans procis ir 90 nm venice)
Nu ir cilveeki, kas saka, ka 90nm procis nobeigsies pec viena, varbuut 2 gadiem vai vairaak ar 1.7V+, bet pats to apstiprinaat nevaru.
Kaada temperatuura tev piemeeram laizhot prime?
Kaada temperatuura tev piemeeram laizhot prime?
max temperatuura bija 54 graadi...
Ar gaisu vairaak pa 1.6...1.65v neieteiktu. Man ir bijis gadiijums ka 3.2+ Winie cpu aizgaaja pie dieviem @1.75v dzeseejot ar w/c. Katrs kristaals protams ir unikaals o/c un voltaazhas zinjaa. Man ir bijushi daudz gadiijumu ar Veniicijaam kad @2.6Ghz ar 1.6v iet stabili bet ar 1.65v pilniiga nestabilitaate, kaut arii temp abos gadiijumos normas robezhaas. Es tev ieteiktu nochekot CPU prasiibas pret voltaazhu katraa frekvencee izmantotjot mazaaku HT rezinaataaju un atminjas daliitaaju lai izsleegtu no testa atminjas iespeejamos gljukus.
Instigater
04-11-06, 13:28
E6 tachu ir pati svaigaakaa Veneecija. 90nm.
E6 tachu ir pati svaigaakaa Veneecija. 90nm.
Pofig, pats svaigaakais nav vienmeer labaakais, kaa jau teicu katrs kristaals ir unikaals. Protams peec steppa jamos var iedaliit bet ir bijushi pasham gadiijumi ka divi viena stepa cpu un nedeeljas bet o/c pilniigi savadaak.
Nu tas ir diezgan individuaali, pirmkaart neskaties ko tev raada Windaa vai BIOSaa, tam es jau sen neticu, visu paraada voltmetrs :) 1.7v ir riskanti, bet kaadi 1.6 - 1.65v ir ok, galvenaii ir skatiities un ieveerot labas temperatuuras, 54 graadi Prime laikaa ir diezgan daudz, zinu, ka ar Burn K7 veel vairaak cepsies, labaakais sildiitaaja softs kaads jebkad redzeets, un tad jau tas ir tuvu kritiskai robezjai, lai saaktu gljukot! Ja gribi taalaak un veesaak tikt, tad vajag IHS raveet nost vai arii paariet uz kaadu ekstreemaaku dzesi :p
Pats smu Venciec E3 3200+ barojis ar 2.0v, zini nenodega, cereeju,bet nee, ir arii Opteronam iebarots 1.85v, arii neko tas neizdariija, netika likts apzinaati... dzeseets ar uudeni, bet protams, ikdienaa taadi spriegumi var buut naavejoshi it iipashi ilgostoshaa burnaa ar Prime vai ko liidziigu!
OK vecais, man arii tas pats procis, maucu ar 2.7 GHz un spriegums BIOS'aa ir uzlikts uz 1.68V , bet Window raada 1.66V. Ar sho pashu spriegumu biju izpiedis no CPU max 2.85 GHz, bet nebija stabils.
Tas tavs spriegums man liekas taa kaaa biki pa lielu. Neapvainojies, bet vai tu gadiijumaa neesi kaut kur padzirdeejis par shiem skaitljiem un vienkaarshi vinjus pa taisno BIOS'aa uzmetis (2.74 GHz un 1.72V). Lai nu kaa pameegjini atkaapties biki atpakalj, nu teiksim uzmochii 2.5 GHz un spriegumu 1.55V un meegjini palaist, ja iet tad cel proci bet neaiztiec spriegumu, kameer vairs nevareesi iebuutoties Window, tad biki pacel spriegumu, u.t.t. Ja pie 2.5 GHz ar 1.55V neies tad nomet veel biki vai arii biki pacel spriegumu.
3200+ E6 ar 2.7 GHz vajadzeetu iet ar spriegumu robezjaas 1.60V-1.68V, bet likt augstaak ar "gaisu" neredzu jeegu un tas ir arii biki biistami ;) .
Heh, vienkaarshi "mochiijot" klaat FSB lai ieguutu vajadziigo CPU frekvenci nevajadzeetu aizmirst ka tiek arii atminjas o/c'as! :> Liidz ar to vai jamaas korekti worko shajaa HT un pie iestaadiitiem taimingiem/subtaimingiem un voltaazhas!!! Piemeeram ar uzstaadiitiem 2-2-2-5 taimingiem atminjas jau nolieksies pie 225...230HT kaut arii CPU buutu speejiigs iet taalaak. Domu saprati... 8] Protams veel neaizmirstam par HT reizinaataaju... 4x liidz ~250...265HT, 3x liidz 300...320HT. Reiznaataaja lielums ir arii atkariigs konkreeta mobo. Matemaatiski lai FSB * HT rezinaataajs paaraak nepaarkaaptu 1100. Bet veelams lai kopeejais buss buutu ap ~1000.
OK vecais, man arii tas pats procis, maucu ar 2.7 GHz un spriegums BIOS'aa ir uzlikts uz 1.68V , bet Window raada 1.66V. Ar sho pashu spriegumu biju izpiedis no CPU max 2.85 GHz, bet nebija stabils.
Tas tavs spriegums man liekas taa kaaa biki pa lielu. Neapvainojies, bet vai tu gadiijumaa neesi kaut kur padzirdeejis par shiem skaitljiem un vienkaarshi vinjus pa taisno BIOS'aa uzmetis (2.74 GHz un 1.72V). .
Nea, es vienkaarshi paceelu fsb liidz 270 (cpu rezinaataajs uz 10 ) un vienkaarshi meeginaaju starteet windu, ja nestarteejas tad pamazaam ceelu spriegumu. Kad stabili starteejas winda un boot mark vareeja bez gljukiem izreekinaat, tad nedaudz paceelu fsb liidz sanaaca taa ka beigas ir 274 fsb 1,7 voltu un straada sisteema stabili (katraa zinjaa Richard burns rally speeleeju kaadu stundu) kaa uzliek fsb 275 taa vairs nekas neiet un winda ar nestarteejas , tas man kaut ka ta interesnti likaas ...
HT reizinaataaju es jau uzreiz izskaitjoju ka tam ir jaabuut 4x (ja memkontrai jastraadaa uz 2000 tad iznaak ka 274*2*4=2192, savukaart ja uzliek 3x tad 274*2*3=1644) .
2.5 GHz uz 1,55 volti negaaja jau pashaa saakumaa. patiesiibaaa ar 1.55 v knapi paar i 2,4 GHZ paaarliidu.
Jebkuraa gadiijumaa paldies par to ka padaliijaaties ar savu pieredzi shajaa jautaajumaa.... Buus jaasaak kraat nauda udens dzeseeshanai un niknaakiem ramiem (tagadeejie ir no Wilkinz pirktie corsair XMS)
Testē ar SP2004 pāris stundas, nevis ar kautkādiem n00bmarkiem. Man SP2004 iet pie 2.9Ghz, bet n00bmarks gandrīz pie 3.2Ghz. Pērc BigTyphoon, un rauj nost IHS :D
Testē ar SP2004 pāris stundas, nevis ar kautkādiem n00bmarkiem. Man SP2004 iet pie 2.9Ghz, bet n00bmarks gandrīz pie 3.2Ghz. Pērc BigTyphoon, un rauj nost IHS :D
ar bootmarku tika testeets galvenokaart tapeec ka chomu vajadzeeja paarsit kursh savaa max oc gandriiz ar taadu pashu sisteemu (vieniiga atshkiriiba ir ta ka vinjam ir OCZ rami ar BH-5) bija dabuujis 14100 punktus, nu man tas vakara garumaa taa arii veiksmiigi izdevaas uz 16000 tikt...
ar bootmarku tika testeets galvenokaart tapeec ka chomu vajadzeeja paarsit kursh savaa max oc gandriiz ar taadu pashu sisteemu (vieniiga atshkiriiba ir ta ka vinjam ir OCZ rami ar BH-5) bija dabuujis 14100 punktus, nu man tas vakara garumaa taa arii veiksmiigi izdevaas uz 16000 tikt...
iemet konkreetu bildi..pie esoshiem datiem (pie stable datiem :) ), man bootmarks dod 15800!!lai gan bootmark varu izlaist arii vel pie 2.8ghz un attieciigi ram 560 DDR un dabuut virs 16tk !!
ja vari iemet arii A64 tweaker ar ram taimingiem!!
iemet konkreetu bildi..pie esoshiem datiem (pie stable datiem :) ), man bootmarks dod 15800!!lai gan bootmark varu izlaist arii vel pie 2.8ghz un attieciigi ram 560 DDR un dabuut virs 16tk !!
ja vari iemet arii A64 tweaker ar ram taimingiem!!
ar a64 tweaker screena nav jo bija slinkums veel taimingus pielabot lai dabuutu veel vairaak punktu...
la panaaktu nedaudz virs 16000 man veel nedaudz vajag pievilkt subtaimingus cieshaak...
http://bildez.lv/bildes/amdown/viskautkas/orig/1144779725.jpg
Un veel viens jautaajums : Vai labak ramiem ir darboties sinhroni ar fsb, vai arii droshi var likt ramam daliitaaaju??? Neesmu vienkaarshi veel izpeetiijis vai ir pieaugums perfomancee...
ar a64 tweaker screena nav jo bija slinkums veel taimingus pielabot lai dabuutu veel vairaak punktu...
http://bildez.lv/bildes/amdown/viskautkas/orig/1144779725.jpg
nu bet 8046 ramam tachu nav slikts score :)..man rams dod aptuveni 8100, savukaart procis ap 7700-7800 :)!!
intereses peec ieliec kaut kad veelaak ram taimingus *(arii subtaimingus), ja nav paaraak sarezhgjiit..gribu patesteet dazhaadus variantus vel!!
nu bet 8046 ramam tachu nav slikts score :)..man rams dod aptuveni 8100, savukaart procis ap 7700-7800 :)!!
intereses peec ieliec kaut kad veelaak ram taimingus *(arii subtaimingus), ja nav paaraak sarezhgjiit..gribu patesteet dazhaadus variantus vel!!
Sorry bet ar a64 tweaker aizmirsu skreenu uztaisiit.. ja nemaldos tad man taimingi bija 2,5-3-3-7 pie 2,9 voltiem (man ir TCCD chipi) kad nakoshreiz atkal pienjemshos dzenaat tad uztaisiishu (vieniigi tas nebuus visai driiz jo sesija naak virsuu ar lieliem soljiem). Man liekas ka tev nedaudz subtaimingus vajaga pareguleet...
Sorry bet ar a64 tweaker aizmirsu skreenu uztaisiit.. ja nemaldos tad man taimingi bija 2,5-3-3-7 pie 2,9 voltiem (man ir TCCD chipi) kad nakoshreiz atkal pienjemshos dzenaat tad uztaisiishu (vieniigi tas nebuus visai driiz jo sesija naak virsuu ar lieliem soljiem). Man liekas ka tev nedaudz subtaimingus vajaga pareguleet...
interesees pec gribeetos redzeet visus RAM taimingus .. kaut kur lasiju ka TCCD RAM neesot labi voltazhu vairaak par 2.8 dziit, lai gan tas razhotaaja noraadiitais max ir 2.9!!
konkreeti es lietoju shaadus taimingus..24/7 stable...shkjiet rams ir identisks ar taveejo!!
http://foto.inbox.lv/albums/jemeljanovs1982/28-03-2006/desk.jpg
JJ, ja neesi noveerojis tad praktiski nav vienaadi stradaajoshu h/w o/c zinjaa...
Pofig ka jums vienas nedeeljas LE GSkill'i...
Mums bija 8x OCZ VX4k0 raamji, un neviens no tiem neworkoja vienaadi. Katram savs + un -.
Protams var HT un s/taimingus var piesliipeet bet tas jau ir cits staasts.
tiko uztaisiiju bildes no biosa ar taimingiem (CMOS reload rulleee)
http://www.bildez.lv/bildes/amdown/viskautkas/orig/1144782598.jpg
http://www.bildez.lv/bildes/amdown/viskautkas/orig/1144782605.jpg
SP2k4 arii jaamaak testeet :D Var aizmirst par small FFT
1. Highest priority = 10
2. custom test, min fft 1024 un 80-90% no total RAM
Kaut kaa taa :D
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.